MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Smok Romantyk, Smok Lekarz, Smok Żołnierz CK. W Krakowie przybędzie małych smoków

NOWE
Smok Romantyk, Smok Lekarz, Smok Żołnierz CK. W Krakowie przybędzie małych smoków

Kolejny strzał legnickich policjantów w przestępczy proceder hazardowy

Kolejny strzał legnickich policjantów w przestępczy proceder hazardowy

Polecamy

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Tego boją się turyści z Polski. Tobie też prawdopodobnie zdarzyło się o tym myśleć

Tego boją się turyści z Polski. Tobie też prawdopodobnie zdarzyło się o tym myśleć

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert