MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Szokujące doniesienia ws. lidera światowego rankingu. Dramat Amerykanina WIDEO

Szokujące doniesienia ws. lidera światowego rankingu. Dramat Amerykanina WIDEO

Polecamy

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą