Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Wolontariusze ruszają z pomocą dla małej Zuzi Górawskiej!

TYLKO U NAS
Wolontariusze ruszają z pomocą dla małej Zuzi Górawskiej!

Starszy mężczyzna zasłabł za kierownicą. Samochód wylądował w rowie

Starszy mężczyzna zasłabł za kierownicą. Samochód wylądował w rowie

Polecamy

Śląskie atrakcje zamkowe: Od walk rycerskich po skarby pradziejów

Śląskie atrakcje zamkowe: Od walk rycerskich po skarby pradziejów

Przegląd tygodnia od 21.04 w Jędrzejowie

Przegląd tygodnia od 21.04 w Jędrzejowie

Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO

TYLKO U NAS
Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO